Casus uit de praktijk

Voor mij zit een jongen van 14 jaar samen met zijn moeder. Hij ziet erg bleek en maakt geen contact met mij.

Het verhaal van moeder is schrijnend. Vanaf eerste klas middelbare school zit hij thuis, het was onhoudbaar voor hem om op school te zijn.

Vanaf die tijd zit hij voornamelijk op zijn eigen kamer waar hij veel gamet en zijn dag en nachtritme zijn totaal omgedraaid.

Hij heeft nergens zin meer in, aankleden en eten moet moeder  stimuleren, anders doet hij het niet. Hij verzorgt zichzelf niet en doet overdag helemaal niks. Alles is lastig: kan zijn veters niet strikken, kan zijn eigen eten niet maken, kan niet fietsen, kan niks automatiseren. Hij komt nauwelijks buiten, dat vind hij verschrikkelijk!

Op lagere school werd hij vaak gepest, ging  toen naar speciaal onderwijs, maar ook daar gepest, zelfs door een leraar.

Toen hij jonger was had hij last van psychoses waarvoor hij medicatie slikt. Ook voor zijn autisme gebruikt hij medicatie.

De toekomst voor deze jongen ziet er niet goed uit!

Belangrijk in dit soort problematiek is werkelijk begrijpen waarom iemand zich zo voelt en gedraagt. Zijn afweer was niet meer in staat om gezond te reageren, maar schakelde over naar een destructieve afweer. Als homeopaat ga ik terug naar de zwangerschap, geboorte en iemands leven tot nu toe om in kaart te brengen wanneer de klachten en problemen begonnen zijn en te achterhalen welke factoren een rol hebben gespeeld.  

Een homeopatisch middel geeft je systeem een prikkel om weer gezond te gaan reageren. Afhankelijk hoe diep de klachten zitten kan het korter of langer duren uiteraard. Maar genezing volgt altijd een bepaalde richting. Bij deze jongen moest als eerste veranderen dat hij weer voor zichzelf gaat zorgen, dat hij weer gaat eten en meer contact gaat maken.

Een paar dagen na het middel meldde moeder al dat er een bijzondere reactie was, hij kwam vaker beneden, maakte meer contact en ging iets nieuws op de computer doen.

Een hele snelle verbetering, maar om dit proces om te draaien heb je uiteraard meer tijd nodig.

De maanden erna bleef hij vooruit gaan totdat hij op een punt kwam dat hij weer naar school wilde, maar niet goed wist hoe en wat dan precies. Na een nieuw middel dat paste op de toestand waar hij inzat ging de vooruitgang verder. Hij is nu zover dat hij zelfstandig naar school gaat en ook sociaal grote sprongen heeft gemaakt. Van alleen maar binnen zitten naar het doen van een opleiding en voor mij zit een totaal andere, gelukkige jongen met een toekomst voor zich. En niet te vergeten: zonder gebruik van reguliere medicatie!

Dit verhaal is een voorbeeld dat met homeopathie veel is te bereiken bij diepliggende psychische problemen.

Gratis kennismaking?

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?